Site İçerikleri Ziyaretçilerin Erişimine Kapalıdır.
Sadece Kayıtlı Kullanıcılarımız Site İçeriklerine Erişim Sağlayabilmektedir.

Cevaplandı Sikkelerin dönem ve değer bilgilerini öğrenebilir miyim?

Bu sitedeki tasarım ve tüm içerikler Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik tarafından hazırlanmaktadır. Kaynak gösterilmeden site içeriğinin izinsiz olarak kısmen veya tümüyle kopyalanması/paylaşılması/değiştirilmesi Fikir Ve Sanat Eserleri Kanunu Madde 71 gereği yasak ve suçtur. Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik içerik kullanım koşullarını ihlal ederek intihal suçu işleyenler hakkında TCK ve FSEK ilgili kanun ve yönetmeliklerine göre yasal işlem başlatılacağını bu alandan yazılı olarak beyan ederiz.

iksir2

Kayıtlı Kullanıcı
Elimdeki beş adet sikkenin ön ve arka yüzünün resmini koydum. Bizans diye tahmin ediyorum ama tam olarak bilmiyorum.Hangi dönem,kime ait tam bulamadım. Acaba yardımcı olabilir misiniz?

IMG-20250917-WA0004.webp
IMG-20250917-WA0003.webp

Fiyat bilgisi konusunda destek sağlamıyorum. Sadece sikke kimlik bilgisi.
Bizans dönemi Nikomedya [İzmit] darb follis. II. Justin, Sophia ile birlikte.

Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik_JST_II.webp

Roma imparatorluğu Valerian I, Gallienus ve Valerian II ile birlikte. Nicaea [İznik - NIKAIEΩN] antik kenti darb.

Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik_NIKA (1).webp
 Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik_NIKA (2).webp

Belirsiz Roma dönemi. Harfleri belirtme şansınız varsa yardımcı olurum.

dasd_11zon.webp

Bizans dönemi anonim follis.

Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik_BY (1).webp
Agesilaos Antik Sikkeler Nümizmatik_BY (2).webp

Fiyat bilgisi konusunda destek sağlamıyorum. Sadece sikke kimlik bilgisi.
Bizans dönemi Nikomedya [İzmit] darb follis. II. Justin, Sophia ile birlikte.

Ekli dosyayı görüntüle 84562
Sanırım yanlış anlaşılma oldu. Değer bilgisi derken fiyat bilgisini kastetmemiştim. Yani şöyle söyleyeyim. Hani bazı sikkeler diğerlerine göre daha nadir olur. Ya da günümüzde az sayıda çıkmış olur. Veya tam tersi birçok yerde aynı sikke çıkarılmış olur. Ve bir değeri olmaz. Onu kastetmiştim değerini sorarken. Yani bu sikkeler arasında dönem bazlı yada o zamanki üretim olarak sayı bazlı değerli sayılan sikke var mı diye. Umarım anlatabilmişimdir. Tekrar teşekkür ederim bilgi için.

Tekrar rahatsız ediyorum hocam kusura bakmayın. Acaba anonim follis terimi ne demek oluyor? Yani hangi dönemi kastediyor. Bilinmeyen bir dönem mi?

Tekrar rahatsız ediyorum hocam kusura bakmayın. Acaba anonim follis terimi ne demek oluyor? Yani hangi dönemi kastediyor. Bilinmeyen bir dönem mi?

Bahsettiğimiz follisler Konstantinopolis/İstanbul darb.
Dönem olarak imparatorlar Constantine VIII ve Basil II'ye atfedilir [MS 976-1025].

Geri